Gebarbecuede runderribstuk, auberginecrème en gekonfijte aubergine, gegrilde krielen met kruiden
Volg het recept stap voor stap
-
Bestrijk de aardappelen met olijfolie, 2 uitgeperste knoflookteentjes, takjes rozemarijn en tijm, zout en peper. Doe ze in een ovenschotel en bak ze 30 minuten in een op 180° voorverwarmde oven.
-
Kook voor de auberginecrème 3 hele aubergines 30 minuten in een op 180° voorverwarmde oven.
-
Verwijder het vruchtvlees van de gekookte aubergines en meng met de boter en een knoflookteentje. Kruid met peper en zout en zet apart.
-
Om de runderribstukjes te bakken, zout en olie beide kanten van het vlees. Bak het vlees 7 minuten aan elke kant op de grill en laat het 10 minuten rusten voordat u het in plakjes snijdt. Voeg na het snijden de gehakte peterselie toe aan het vlees.
-
Snijd voor de gekonfijte aubergine de resterende aubergine in sneden van 2 cm, zout ze en smeer ze aan beide kanten in met olie. Grill de auberginesneden vervolgens 2 minuten aan elke kant.
-
Serveer warm.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.