Gebarbecuede runderribstuk, auberginecrème en gekonfijte aubergine, gegrilde krielen met kruiden

Makkelijk
95 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 1 runderribstuk van +/- 1 kg
  • 4 aubergines
  • 8 krielaardappelen
  • 3 knoflookteentjes
  • 3 takjes rozemarijn Cigalou
  • 3 takjes tijm Cigalou
  • 1 bosje peterselie
  • 50g boter Pâturages
  • Olijfolie Bouton d'Or
  • Zout en peper Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 45 min
  1. Bestrijk de aardappelen met olijfolie, 2 uitgeperste knoflookteentjes, takjes rozemarijn en tijm, zout en peper. Doe ze in een ovenschotel en bak ze 30 minuten in een op 180° voorverwarmde oven.

  2. Kook voor de auberginecrème 3 hele aubergines 30 minuten in een op 180° voorverwarmde oven.

  3. Verwijder het vruchtvlees van de gekookte aubergines en meng met de boter en een knoflookteentje. Kruid met peper en zout en zet apart.

  4. Om de runderribstukjes te bakken, zout en olie beide kanten van het vlees. Bak het vlees 7 minuten aan elke kant op de grill en laat het 10 minuten rusten voordat u het in plakjes snijdt. Voeg na het snijden de gehakte peterselie toe aan het vlees.

  5. Snijd voor de gekonfijte aubergine de resterende aubergine in sneden van 2 cm, zout ze en smeer ze aan beide kanten in met olie. Grill de auberginesneden vervolgens 2 minuten aan elke kant.

  6. Serveer warm.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.