Gebakken aardappelen met cantharellen
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 1 kg vastkokende aardappelen
- 250 g cantharellen
- 1 wortel
- 1 ui
- 5 el olijfolie van Bouton d’Or
- 4 takjes platte peterselie
- peper en zout van Cigalou
Wijnsuggestie
Rode wijne – DOC Alentejo
Cépages : Alicante Boushet, Trincadeira, Aragonez
2020
Volg het recept stap voor stap
-
Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Pel en versnipper de ui. Schil de wortel en snijd hem in dunne staafjes. Maak de cantharellen schoon.
-
Verwarm de olie in een pan en bak de ui, de aardappelen, de wortel en de ui gedurende een twintigtal minuten. Voeg vervolgens de cantharellen toe. Kruid met peper en zout. Bak ze nog een vijftiental minuten. Roer regelmatig.
-
Werk af met de gehakte peterselie.
Tips
spoel de cantharellen nooit af onder water. Dan slorpen ze al het vocht op en verliezen ze hun smaak. Gebruik een borsteltje of wrijf ze voorzichtig schoon.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.