De benodigde ingrediënten voor dit recept
4
portie(s)
- ½ komkommer ontpit, in blokjes
- 1 watermeloen (2 kg), in blokjes
- 1 rode ui fijngehakt
- ½ rode paprika ontpit, in blokjes
- 2 teentjes knoflook
- 8 blaadjes basilicum
- 4 takjes platte peterselie alleen de blaadjes
- 3 el rode wijnazijn van Bouton d'Or
- 3 el olijfolie van Bouton d'Or
- zout en peper Cigalou
- Garnituur
- ½ rode ui fijngehakt
- ¼ komkommer ontpit, in blokjes
- 4 el blokjes watermeloen
Volg het recept stap voor stap
Voorbereidingstijd :
20 min
-
Pureer in de keukenmachine de komkommer, de watermeloen, de ui, de paprika, het knoflook, het basilicum, de peterselie, de azijn, de olijfolie, zout en peper.
-
Giet over in een soepterrine en zet koel gedurende minstens 2 uur.
-
Verdeel over diepe borden of kommen. Bestrooi met ui, komkommer en watermeloen.
Tips
Rode paprika is milder van smaak dan groene paprika.
Je kan de gazpacho een dag van tevoren bereiden. Hij wordt er dan alleen maar beter op. Deze bereiding blijft enkele dagen goed in de koelkast.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.