De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 2 2 avocado’s
- 0,5 ½ pomelo
- Enkele blaadjes sla (gewone sla of ijsbergsla)
- 300g 300 g grote gepelde garnalen
- Sap van 1 limoen
- 5càc 5 tl sojasaus
- 1càc 1 tl nuoc namsaus (vissaus)
- 1càc 1 tl sesamolie
- 2càc 2 tl zonnebloemolie van Bouton d’Or
- 2càc 2 tl fijne suiker
- Peper van Cigalou
- Takje koriander of bladpeterselie
Volg het recept stap voor stap
-
Begin met de saus: pers de limoen, voeg de suiker, sojasaus, nuoc namsaus en de 2 oliën toe en meng goed.
-
Schil de pomelo goed en neem de helft van de kwartjes van het fruit (bewaar de andere helft voor sap).
-
Snij de avocado’s in twee, verwijder de pit, pel en snij in schijven.
-
Leg de kwartjes pomelo en de schijven avocado in een slakom en besprenkel met saus. Voeg de gepelde garnalen toe. Kruid met peper en meng meteen.
-
Serveer koel en versier met een takje koriander of bladpeterselie.
Tips
Tip: om de pomelo gemakkelijker te pellen, verwijdert u het meeste van de schil en legt u de vrucht 1u in de koelkast. Door de kou trekt de witte schil samen en kunt u de kwartjes gemakkelijker losmaken.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.