Garnalensalade, pomelo en avocado

Makkelijk
25 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

2 portie(s)
  • 2 2 avocado’s
  • 0,5 ½ pomelo
  • Enkele blaadjes sla (gewone sla of ijsbergsla)
  • 300g 300 g grote gepelde garnalen
  • Sap van 1 limoen
  • 5càc 5 tl sojasaus
  • 1càc 1 tl nuoc namsaus (vissaus)
  • 1càc 1 tl sesamolie
  • 2càc 2 tl zonnebloemolie van Bouton d’Or
  • 2càc 2 tl fijne suiker
  • Peper van Cigalou
  • Takje koriander of bladpeterselie

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 25 min
  1. Begin met de saus: pers de limoen, voeg de suiker, sojasaus, nuoc namsaus en de 2 oliën toe en meng goed.

  2. Schil de pomelo goed en neem de helft van de kwartjes van het fruit (bewaar de andere helft voor sap).

  3. Snij de avocado’s in twee, verwijder de pit, pel en snij in schijven.

  4. Leg de kwartjes pomelo en de schijven avocado in een slakom en besprenkel met saus. Voeg de gepelde garnalen toe. Kruid met peper en meng meteen.

  5. Serveer koel en versier met een takje koriander of bladpeterselie.

Tips

Tip: om de pomelo gemakkelijker te pellen, verwijdert u het meeste van de schil en legt u de vrucht 1u in de koelkast. Door de kou trekt de witte schil samen en kunt u de kwartjes gemakkelijker losmaken.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.