De benodigde ingrediënten voor dit recept
4
portie(s)
- 400g 400g rauwe garnalen
- 50g 50g verse gember
- 3 3 takjes citroengras
- 2 2 teentjes knoflook
- 1 1 gele ui
- 5càs 5 al nuoc-mâmsaus
- 1càs 1 el suiker
- Garnituur:
- 4 4 stengeluien (of lente-uitjes)
- 1 1 boeketje koriander
- 1 1 versnipperde kleine Spaanse peper
Volg het recept stap voor stap
Voorbereidingstijd :
30 min
-
Snij de gepelde gember en het citroengras, de look en de ui fijn. Doe alles in een kookpot en meng. Giet er 1 liter water bij en breng aan de kook. Voeg de nuoc-mâmsaus en de suiker toe en laat 25 min. pruttelen met deksel en op een zacht vuur.
-
Pel de garnalen maar niet het uiteinde van de staart. Maak een insnijding en verwijder het zwarte darmkanaal.
-
Snij de stengeluien fijn, ontpit de Spaanse peper en snij in blokjes.
-
Zeef de visfumet en giet opnieuw in de kookpot. Breng aan de kook en laat de garnalen 3 min. zachtjes koken.
Tips
Tip: serveer in kommetjes en voeg de stengelui, Spaanse peper en koriander toe.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.