Garnaalkroketten

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

10 portie(s)
  • Ingrediënten voor 20 tot 25 kroketten
  • 350 g gepelde grijze garnalen van Odyssée
  • 200 g boter van Pâturages
  • 200 g bloem van Chabrior
  • 70 cl melk van Pâturages
  • Het sap van 1 citroen
  • 2 dooiers van eieren van Moisson
  • 1 el fijngehakte verse peterselie
  • Zout, peper van Cigalou
  • Voor de korst:
  • Bloem van Chabrior
  • 2 losgeklopte eieren van Moisson
  • Paneermeel

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 30 min
  1. Laat de boter smelten in een steelpannetje, doe er de bloem bij, laat enkele minuten bakken en giet er dan beetje bij beetje, onder voortdurend roeren, de melk bij. Blijf roeren tot het mengsel indikt.

  2. Doe er de eidooier, het citroensap en de fijngehakte peterselie bij. Kruid met peper en zout. De saus moet dik blijven. Neem van het vuur en doe er de garnalen bij.

  3. Giet de saus in een grote schotel of op een plank tot u een laag van +/- 2 cm dik hebt en laat afkoelen en stollen. Dit gaat nog het best in de koelkast.

  4. Maak kroketten van deze bereiding en paneer ze: rol ze door de bloem, dan door het losgeklopte ei en tot slot door het paneermeel.

  5. Dompel de kroketten voorzichtig onder in de tot 180 °C verhitte frituurpan, tot de korst goudkleurig is. Leg ze op keukenpapier en dien op met een groene salade.

Tips

Tip: u maakt de kroketten nog het best vooraf klaar, om ze in de diepvriezer te bewaren. De kans dat ze in de frituurpan uit elkaar vallen is dan veel kleiner.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.