Ragout van everzwijn

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

6 portie(s)
  • 1,5 kg everzwijnvlees in stukken
  • 3 uien
  • 3 wortels
  • 4 el arachideolie van Bouton d’Or
  • 2 el bloem van Chabrior
  • 1 el kristalsuiker
  • 70 cl kalfsfond van Bouton d'Or
  • 2 el tomatenpuree van Fiorini
  • 1 fles rode wijn
  • 10 cl Armagnac
  • Tijm, laurier en bouquet garni van Cigalou
  • 4 jeneverbessen
  • Zout, peper van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 30 min
  1. De dag voordien: pel de uien en hak ze fijn, schil de wortelen en snij die in schijfjes. Doe de blokjes everzwijnvlees in een kom, voeg een flinke snuif tijm en laurier toe, gevolgd door de gekneusde jeneverbessen, de fijngehakte uien, de wortelschijfjes en 2 el olie. Vermeng goed.

  2. Plaats 24 uur in de koelkast.

  3. De dag zelf: scheid het vlees van de groenten en kruiden. Bak het in een grote, hete pan goudbruin in 2 el olie.

  4. Doe het aangebakken vlees en de groenten in een stoofpot, laat nog 30 minuten stoven en voeg dan 2 el bloem toe.

  5. Roer goed om, giet er de rode wijn en de armagnac bij en laat nog een kwartiertje koken.

  6. Doe er de kalfsfond, de tomatenpuree, een snuifje bouquet garni, de suiker, zout en peper bij.

  7. Breng aan de kook, dek af en laat ongeveer 1.30 uur zachtjes sudderen.

  8. Dien warm op met gestoomde aardappelen.

Tips

Zet op tafel een zelfgemaakte persillade (1/2 bosje peterselie, 3 teentjes knoflook) die iedereen naar wens op zijn bord kan scheppen.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.