Escargots met kruiden in bladerdeeg
Volg het recept stap voor stap
-
Spoel de escargots en laat ze uitlekken.
-
Haal de blaadjes van de selderij en hak de stengel fijn. Trek de blaadjes van het takje tijm. Pel de sjalotten en hak ze fijn.
-
Laat de sjalotten in een braadpan 5 minuten uitzweten in de gesmolten boter. Voeg de escargots, de selderij, de tijm, zout en peper toe en laat 10 minuten stoven.
-
Giet er de wijn bij en laat 5 minuten inkoken. Voeg de room toe en laat nog 5 minuten sudderen. Laat een beetje afkoelen en doe er de fijngehakte bieslook bij.
-
Verwarm de oven voor op 220 °C (gasstand 7).
-
Bestrooi uw aanrecht met bloem en rol het deeg uit over een dikte van 5 cm. Snij 6 vierkantjes van 10 cm uit, leg ze op een vel bakpapier op de bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei.
-
Leg een beetje garnituur in het midden van elk vierkantje, vouw dicht, druk de randen aan en bestrijk opnieuw met ei. Plaats 20 minuten in de koelkast.
-
Zet de bladerdeeghapjes 15 minuten in de oven en dien heet op.
Tips
Als het wat sneller moet gaan, kunt u gebruiksklare bladerdeegkoekjes voor vol-au-vent gebruiken.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.