Volg het recept stap voor stap
-
Borstel de paddenstoelen voorzichtig schoon en snij ze in dikke plakjes.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C (gasstand 6).
-
Laat de boter smelten in een pan en bak de champignonplakjes op matig vuur. Roer regelmatig.
-
Voeg de theelepel gevogeltefond, het water en het geplette teentje knoflook toe, kruid met peper en laat zachtjes inkoken.
-
Zodra de saus is ingedikt, voeg je de room toe. Roer goed en giet alles in individuele ovenpotjes.
-
Breek in elk potje voorzichtig een ei, zonder de dooier te breken. Breng op smaak met peper.
-
Giet kokend water in een grote ovenschaal en plaats daar de ovenpotjes in (ze moeten voor 3/4 onder water staan). Zet ongeveer 10 minuten in de oven.
-
Bestrooi vlak voor het opdienen met fijngehakte lente-uitjes en serveer met geroosterde broodvingers.
Tips
Tip: afhankelijk van het seizoen kun je dit gerechtje ook maken met bospaddenstoelen.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.