Eieren in een potje met room en paddenstoelen

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 4 eieren van Moisson
  • 400 g champignons
  • 4 el zure room van Pâturages
  • 1 tl gevogeltefond
  • 100 ml water
  • ½ teentje knoflook
  • 1 tl boter van Pâturages
  • Peper van Cigalou
  • Enkele lente-uitjes

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 5 min
  1. Borstel de paddenstoelen voorzichtig schoon en snij ze in dikke plakjes.

  2. Verwarm de oven voor op 200 °C (gasstand 6).

  3. Laat de boter smelten in een pan en bak de champignonplakjes op matig vuur. Roer regelmatig.

  4. Voeg de theelepel gevogeltefond, het water en het geplette teentje knoflook toe, kruid met peper en laat zachtjes inkoken.

  5. Zodra de saus is ingedikt, voeg je de room toe. Roer goed en giet alles in individuele ovenpotjes.

  6. Breek in elk potje voorzichtig een ei, zonder de dooier te breken. Breng op smaak met peper.

  7. Giet kokend water in een grote ovenschaal en plaats daar de ovenpotjes in (ze moeten voor 3/4 onder water staan). Zet ongeveer 10 minuten in de oven.

  8. Bestrooi vlak voor het opdienen met fijngehakte lente-uitjes en serveer met geroosterde broodvingers.

Tips

Tip: afhankelijk van het seizoen kun je dit gerechtje ook maken met bospaddenstoelen.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.