Eend met een korstje van noten
Makkelijk
170 min
€€
De benodigde ingrediënten voor dit recept
4
portie(s)
- 4 eendenborstfilet
- 50 g pindakaas
- 100 g vermalen ongezouten notenmengeling (pinda-, cashew-, pistachenoten)
- 4 fijngehakte knoflookteentjes
- 4 anijssterren
- 1 tl kaneelpoeder Cigalou
- 1 stuk fijngehakte gember (40 g)
- 5 el sojasaus Itinéraire des saveurs
- 5 el honing van Elodie
- 5 el ketchup van Bouton d'Or
- 3 el olijfolie van Bouton d'Or
- zout en peper Cigalou
Volg het recept stap voor stap
Voorbereidingstijd :
15 min
-
Maak een marinade met de specerijen, de knoflook, de sojasaus, de honing, de ketchup en de olie. Laat ze 15 minuten koken en daarna afkoelen. Leg er de eendenfilets in, dek af met plasticfolie en zet koel. Verwarm de oven voor op 190°C (th. 6/7).
-
Haal de filets uit de marinade en bak ze 5 minuten op het vel, op een hoog vuur.
-
Kruid ze met peper en zout, bestrijk ze met de pindakaas en haal ze (nog steeds met de velkant) door de mengeling van droge vruchten.
-
Leg ze in een ovenschotel en zet ze 15 minuten in de oven.
-
Decoreer de borden met een scheutje marinade en een beetje gemalen pistachenoten.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.