Volg het recept stap voor stap
-
Laat de duiven in een stoofpot in 5 eetl. olie goudbruin kleuren met de ongepelde look, de tijm en de laurier. Giet er 100 ml water bij, kruid met peper en zout en laat dit 1 u met het deksel op de pot stoven op een zacht vuur.
-
Neem de duiven uit de pot, snijd ze in 2 en houd ze warm.
-
Spoel de kikkererwten, laat ze uitlekken en mix ze met 2 eetl. olie. Voeg weinig zout bij, kruid met peper en zet dit apart.
-
Blancheer de dadels in kokend water. Giet ze af, laat ze lauw worden en verwijder de pel en de pit. Fruit de dadels met wat boter in een pan en schep ze uit de boter.
-
Blus de hete boter met het citroensap, doe er de dadels weer bij en laat ze nog 30 min sudderen op een zacht vuur.
-
Dien de duif op met de kikkererwtenpuree en de gekonfijte dadels.
Tips
TIP! Dit feestgerecht met zonnige smaken combineert heerlijk met één van de grote Franse klassiekers: de rode Châteauneuf-du-Pape.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.