De benodigde ingrediënten voor dit recept
- Tiramisu 1 ei 1 eidooier Moisson
- 130 g mascarpone Fiorini
- 1 snuifje zout Cigalou
- 1 pak speculoos Chabrior
- koffie Planteur des Tropiques
- 1 el Grand Marnier
- 2 tl cacaopoeder Ivoria
- 60 g suiker
- Panna Cotta 1 gelatinevel
- 50 g witte chocolade Ivoria
- 25 cl vloeibare room Pâturages
- 5 cl volle melk Pâturages
- 1 vanillestokje van Elodie
- Sinaasappelkaramel 1 geperste sinaasappel
- 30 g suiker
- 5 g boter Pâturages
Volg het recept stap voor stap
-
Tiramisu: Klop de eidooiers met de suiker tot een bleek mengsel. Voeg de mascarpone toe, meng en zet in de koelkast. Klop het eiwit tot sneeuw met het zout en vouw het onder het mascarponemengsel. Breek de speculaas in stukken en week in een mengeling van koffie en Grand Marnier. Wissel in de glaasjes lagen speculaas af met het mascarponemengsel. Bestrooi met cacao, bedek met plasticfilm en zet in de koelkast.
-
Panna cotta: Week het gelatinevel in koud water. Smelt de in stukken gebroken chocolade au bain-marie. Breng op een zacht vuur de room, melk en het gespleten vanillestokje aan de kook. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en vervolgens de chocolade. Meng alles. Verdeel over kommetjes, laat afkoelen en zet in de koelkast.
-
Sinaasappelkaramel: Bereid de sinaasappelkaramel door de suiker met 1 eetlepel water te smelten tot een goudkleurige karamel. Voeg de boter en het sinaasappelsap toe, meng en laat inkoken.
-
Versier de panna cotta met de karamel.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.