Crumble van wortels, knolselderij en zoete aardappel
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 2,5 dl kippebouillon van Bouton d'Or
- 1 el tijm Cigalou
- 1 mespunt nootmuskaat Cigalou
- 2 grote aardappelen (ongeveer 350g), in dunne plakjes gesneden
- 250 g wortelen in dunne plakjes gesneden
- 250 g knolselderij in dunne schijfjes
- 1 zoute aardappel (ongeveer 250g), in dunne plakjes gesneden
- 1 tl olijfolie van Bouton d'Or
- Crumble 100 g paneermeel
- 1 tl tijm Cigalou
- 2 el olijfolie van Bouton d'Or
- zout en peper Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Door de groenten afzonderlijk te stomen, behouden ze hun eigen smaak en hun voedingswaarde.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwarm de bouillon met zout, peper, de tijm en de nootmuskaat. Zet zodra het kookpunt bereikt is het vuur laag en gaar gedurende 2 minuten. Laat 5 minuten rusten zonder vuur. Stoom de aardappels gedurende 5 minuten, vervolgens afzonderlijk de wortels, de knolselderij en de zoete aardappel gedurende 3 minuten. Zet apart.
-
Vet een ovenschaal in met olijfolie. Bedek de bodem met aardappels. Verdeel hierover een laag wortels, vervolgens de knolselderij en eindig met de zoete aardappel. Zeef de bouillon en giet over de groenten. Sluit de gratin af met aluminiumfolie en bak gedurende 10 minuten in de oven.
-
Crumble: Meng in een kom het paneermeel, de tijm, de olijfolie, zout en peper. Verdeel de crumble over de gratin. Gaar zonder aluminiumfolie gedurende 15 minuten. De crumble kleurt mooi goudbruin. Verdeel over de borden.
Tips
Heerlijk met een salade met enkele druppels walnotenolie van Bouton d’Or.
Voeg voor een hoofdschotel 100 g feta of geraspte Parmezaanse kaas toe tussen de lagen groenten.
Gebruik gerust diepgevroren of voorgekookte groenten (afdeling groenten en fruit). U bent dan minder tijd kwijt aan de bereiding.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.