De benodigde ingrediënten voor dit recept
4
portie(s)
- Rabarbercompote1 kg rabarber schoongemaakt, in stukken 4 el rietsuiker Regain Bio 1 tl gemberpoeder Cigalou 2 el waterCrumble2 el bloem Chabrior 2 el bruine suiker 2 el amandelpoeder van Elodie 2 el havervlokken 1 el walnoten Elodie, fijngemalen 1 tl gemberpoeder Cigalou 2 el olijfolie van Bouton d'Or 1 mespunt zout Cigalou
Volg het recept stap voor stap
Voorbereidingstijd :
15 min
-
Verwarm de oven voor op 220 °C. Rabarbercompote: Verwarm de rabarber, de rietsuiker en de gember in een steelpan. Voeg het water toe. Sluit af en laat sudderen op zacht vuur gedurende 15 minuten. Laat de compote uitlekken. Zet apart.
-
Meng in een kom de bloem, de bruine suiker, het amandelpoeder, de havervlokken, de gember, de olijfolie en het zout.
-
Verdeel de compote over schaaltjes. Bedek met crumble. Bak in ongeveer 7 minuten goudbruin in de oven.
Tips
Heerlijk met vanille-ijs van Adélie of Griekse yoghurt van Pâturages.
Variant:
Vervang de rabarber door abrikozen, perziken, rood fruit…
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.