Cromesquis als een tartiflette
Speciaal voor Intermarché stelt chef Jeremy Vandernoot elke maand een heerlijk seizoensrecept voor.
Deze cromesquis zoals een tartiflette zijn een creatieve en leuke manier om dit klassieke Savoyaardse gerecht opnieuw te proberen. De knapperige korst en het smeltende hart van Reblochon zorgen voor een heerlijke smaakervaring. Eet smakelijk!
Volg het recept stap voor stap
-
Maak een roux door de bloem en de boter in gelijke hoeveelheden (elk 100 g) te mengen en dit mengsel op een mati g vuur te kleuren.
-
Voeg geleidelijk de melk toe en verwarm het mengsel tot een dikke witte saus. Voeg de in kleine stukjes gesneden Reblochon-kaas toe en laat deze op een zacht vuurtje smelten in de witte saus.
-
Bak het spek, snijd het in reepjes en voeg het toe aan het mengsel. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Haal het mengsel eruit en laat het een nacht rusten in de koelkast.
-
Maak de volgende dag mooie balletjes met de bereiding van de vorige dag en paneer ze op de Engelse manier: haal de balletjes eerst door de overgebleven bloem, dan door de losgeklopte eieren en eindig in het paneermeel.
-
Bak de peterselieblaadjes in op 180°C voorverwarmde olie. Verwijder op keukenpapier.
-
Bak de cromesquis in olie van 180°C gedurende 7 minuten, verwijder ze op keukenpapier en zout ze.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.