De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 1kg pompoen
  • 2 sjalotten Saint Eloi
  • 1 ui Saint Eloi
  • 1 prei wit
  • 1 ontkiemd teentje knoflook
  • 1 takje tijm Cigalou
  • 1 laurierblad Cigalou
  • 500ml melk Pâturages
  • 100ml zure room Pâturages
  • 500ml kippen- of groentebouillon
  • Espelette-peper Itinéraire de Nos Régions
  • Olijfolie Bouton d'Or
  • Peper en zout Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 15 min
  1. Snijd de pompoen in grote blokjes, zonder te schillen. Rooster de pompoenblokjes gekruid met olijfolie en zout gedurende 9 minuten in een voorverwarmde oven op 180°.
  2. Fruit ondertussen de fijngesneden sjalotten, fijngesneden ui en preiwit in een pan met olijfolie.
  3. Zodra de pompoen is geroosterd en de groenten zijn gefruit, giet alles in een grote pan en voeg de kip-/groentebouillon, melk, takje tijm, laurier en knoflook toe. Kook op laag vuur gedurende 25 minuten.
  4. Verwijder aan het einde van het koken de tak van de tijm en het laurierblad en meng alles door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Meng de zure room met zout en Espelette-peper.
  6. Serveer de pompoencrème in een diep bord, voeg een lepel zure room toe en maak af met een scheutje olijfolie en een beetje peper.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.