Crème van aardpeer met hazelnoot en gerookt hammetje
Makkelijker
70 min
€
De benodigde ingrediënten voor dit recept
4
portie(s)
- 200g gerookt hammetje
- 400g aardperen
- 1 bos lente-uitjes
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 takje tijm Cigalou
- 200ml vloeibare room Balade
- 100g zure room Pâturages
- 1 el boter Pâturages
- 100g hazelnoten Bouton d’Or
- 1l gevogeltebouillon Bouton d’Or
- Zout en peper Cigalou
Volg het recept stap voor stap
Voorbereidingstijd :
30 min
-
Voor de crème van aardperen, schil aardperen en ui.
-
Bak de grofgesneden aardperen en ui licht aan in de boter.
-
Voeg het gepelde en ontkiemde knofl ookteentje en de tijm toe.
-
Giet de kippenbouillon erbij en laat 25 minuten op een laag vuur.
-
Verwijder het takje tijm en mix.
-
Zeef door een fi jne zeef en voeg de room toe, laat 10 minuten koken op een middelhoog vuur.
-
Klop de zure room op tot een slagroom en breng op smaak met zout en peper.
-
Doe de aardpeerroom in een kom en voeg de gehakte hazelnoten, het hammetje en gehakte lente-uitjes toe.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.