Crème brûlée met chocolade
Chocolade crème brûlée is een heerlijke variatie op dit klassieke dessert.
Deze chocolade crème brûlée biedt een voortreffelijke combinatie van romige textuur en intense chocoladesmaak, met een knapperige gekarameliseerde toets bovenop. Eet smakelijk!
Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 150°C (th° 3).
-
Snijd de vanillestokjes overlangs door om er de zaadjes uit te halen.
-
Klop de eieren, de eierdooiers, de vanillezaadjes, de cacao en de suiker. Voeg de room toe en meng. Giet dit mengsel in ovenbestendige schaaltjes.
-
Zet de schaaltjes in een grote schaal met 1 cm water op de bodem om de schaaltjes in bain-marie in de oven te zetten. Laat ze 40 min. in de oven bakken.
-
Dek ze af met huishoudfolie en zet ze in de koelkast.
-
Net voor het opdienen, bestrooi je ze met kandijsuiker en laat je ze even karamelliseren onder de grill van de oven.
Tips
Voor een minder sterke zoete smaak kun je lichte kandijsuiker gebruiken.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.