De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 800 g kleine courgettes
- 1 grote ui
- 100 g boter van Pâturages
- 200 g feta van Pâturages
- 100 g bloem van Chabrior
- 50 g hazelnoten van Chabrior
- 2 snufjes komijn van Cigalou
- 1 snufje Espelettepeper
- 1 tl verse versnipperde tijm
- 2 takjes munt
- 1 el olijfolie van Bouton d’Or
- Zout en peper van Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Was de courgettes en maak fijne tagliatelle met een dunschiller.
-
Fruit de gehakte ui in olie in een pan. Doe er de courgettes en het komijn bij en bestrooi met tijm. Roerbak 5 min. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de feta in stukjes en de versnipperde munt toe.
-
Verwarm de oven voor op 220°C (th. 7).
-
Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg er ronde vormpjes op. Vul die met het mengsel.
-
Voor de crumble mengt u de bloem met de fijngestampte hazelnoten, de peper en zachte klontjes boter. Kneed met de vingers tot een zanderig deeg en verdeel dit op de courgettes in de vormpjes.
-
Zet 15 min. in de oven tot de crumble goudbruin is.
Tips
Tip: u kunt ook parmezaan toevoegen aan de crumble en dit recept klaarmaken met zomergroenten zoals tomaten, aubergines en paprika’s.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.