De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 4 perziken
- 80 g bloem van Chabrior
- 20 cl melk van Pâturages
- 1 el room van Pâturages
- 80 g poedersuiker
- 2 eieren van Moisson
- 1 glas muskaatwijn
- 1/2 vanillestokje van Chabrior
- 1 el geschaafde amandelen van Elodie
- 30 g boter van Pâturages
- 1 snufje zout van Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Schil de perziken, verwijder de pitten, snij het vruchtvlees in plakjes en doe ze in een kom.
-
Breng de muskaatwijn samen met het gespleten vanillestokje aan de kook. Giet over de perziken, dek af en laat marineren.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 6).
-
Vermeng de bloem, de suiker en het zout in een kom. Maak een kuiltje en roer er één voor één de eieren door met een houten lepel, zonder brokjes te vormen. Leng langzaam aan met de melk en de room.
-
Vet individuele vormpjes in met boter. Verdeel er de uitgelekte perziken en de kort, droog geroosterde amandelschilfers over en vul met de bereiding.
-
Zet ongeveer 25 min in de oven.
Tips
U kunt deze clafoutis warm, lauw of koud serveren. Marineren in muskaatwijn is ook geen must als u niet van alcohol houdt.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.