Chocoladestronk met kastanjecrème

Deze chocoladestronk met kastanjecrème is een spectaculair dessert voor speciale gelegenheden. Het combineert de rijkdom van chocolade met de zoetheid van kastanjecrème, waardoor een onweerstaanbare combinatie ontstaat. Eet smakelijk!

Makkelijk
730 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

8 portie(s)
  • Voor het biscuit:
  • 4 4 eieren van Moisson
  • 140g 140 g suiker
  • 2càs 2 el cacao
  • 50g 50 g boter van Pâturages
  • 60g 60 g bloem van Chabrior
  • 40g 40 g maizena
  • Voor de crème:
  • 500g 500 g kastanjecrème van Elodie
  • 250g 250 g boter van Pâturages (zacht)
  • 3càs 3 el amberkleurige rum
  • Voor de siroop:
  • 100g 100 g suiker
  • Voor het glazuur:
  • 50g 50 g pure chocolade

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 720 min
  1. Klop 4 eidooiers en 140 g suiker in een kom tot een bleek, schuimig mengsel. Doe er de bloem, de maizena, de cacao en 50 g gesmolten boter bij. Meng goed.

  2. Klop de 4 eiwitten stevig op en schep ze voorzichtig onder het mengsel.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 6).

  4. Leg een met wat boter ingevet vel bakpapier op een bakplaat en stort daar het deeg op uit. Zet 8-10 minuten in de oven. Het biscuit moet een lichte kleur krijgen.

  5. Neem een schone keukenhanddoek, maak die nat, wring goed uit en leg op het aanrecht. Draai het nog warme en soepele biscuit zonder te wachten en in één beweging om op de handdoek en maak het bakpapier voorzichtig los. Rol het biscuit voorzichtig op en laat afkoelen.

  6. Vermeng de kastanjecrème ondertussen met 250 g zachte boter. Doe er 2 el rum bij.

  7. Leg de afgekoelde rol biscuit op een vel huishoudfolie en rol voorzichtig af.

  8. Maak een siroop: laat 15 cl water 15 minuten koken met 100 g suiker. Doe er 1 eetlepel rum bij zodra de siroop is afgekoeld.

  9. Strijk het biscuit met een borsteltje in met deze siroop. Gebruik dan een spatel om 2/3 van de kastanjecrème te verdelen over het hele oppervlak van het biscuit.

  10. 10. Rol opnieuw voorzichtig op en zet vast in de huishoudfolie. Druk aan zodat het een regelmatige vorm krijgt.

  11. 11. Voor het glazuur: laat de chocolade smelten in de microgolfoven en roer onder de rest van de kastanjecrème. Verdeel deze crème regelmatig over het hele oppervlak van de stronk. Strijk mooi glad.

  12. 12. Trek met een vork strepen zodat het op hout gaat lijken.

  13. 13. Leg de stronk minstens 12 uur in de koelkast.

  14. 14. Serveer op een met poedersuiker bestrooide schotel, eenvoudig of versierd met allerlei figuurtjes.

Tips

U kunt aan de kastanjecrème ook stukjes geglaceerde kastanje van Ivoria toevoegen.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.