Chocolademousse

Makkelijker
15 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

6 portie(s)
  • 250g Ivoria chocolade
  • 3 Volaé eieren
  • 50g Chabrior poedersuiker
  • 10cl Pâturages vloeibare room
  • 18 frambozen

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 15 min
  1. Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie met de vloeibare room. Meng tot u een zeer gladde chocolade bekomt.

  2. Scheid het eiwit van de eidooiers. Voeg al kloppend de eierdooiers en de suiker toe aan de chocolade.

  3. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Spatel voorzichtig door het chocolademengsel en til het mengsel op om te vermijden dat het eiwit breekt en er lucht in de mousse komt. De mousse moet glad en homogeen zijn.

  4. Verdeel de mousse voorzichtig over de glazen en zet 3 uur in de koelkast, of een hele nacht als dat mogelijk is.

  5. Schik bij het serveren drie frambozen op elk glas.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.