Chocolademousse
Makkelijker
15 min
€
Volg het recept stap voor stap
Voorbereidingstijd :
15 min
-
Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie met de vloeibare room. Meng tot u een zeer gladde chocolade bekomt.
-
Scheid het eiwit van de eidooiers. Voeg al kloppend de eierdooiers en de suiker toe aan de chocolade.
-
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Spatel voorzichtig door het chocolademengsel en til het mengsel op om te vermijden dat het eiwit breekt en er lucht in de mousse komt. De mousse moet glad en homogeen zijn.
-
Verdeel de mousse voorzichtig over de glazen en zet 3 uur in de koelkast, of een hele nacht als dat mogelijk is.
-
Schik bij het serveren drie frambozen op elk glas.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.