Cake met chocolade en kastanjes
De chocolade- en kastanjecake is een heerlijke variatie die de rijkdom van chocolade combineert met de delicate smaak van kastanjes.
Deze chocolade- en kastanjecake is perfect voor liefhebbers van herfstsmaken. De combinatie van de rijkdom van de chocolade en de zoetheid van de kastanjes zorgt voor een heerlijk en troostrijk dessert. Eet smakelijk!
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 240g 240 g kastanjepuree
- 4 4 geglaceerde kastanjes
- 30g 30 g pure chocolade Ivoria
- 40g 40 cl melk Pâturages
- 40g 40 g poedersuiker
- 2 2 hele eieren + 2 eierdooiers Moisson
- 30g 30 g boter Pâturages
- 1càs 1 afgestreken eetlepel bloem
- 1càc 1 koffiel. Sichuanpeper
Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 180° (th. 6)
-
Laat de chocolade en de boter in bain-marie smelten. Doe er al roerend 160 g kastanjepuree, de 2 hele eieren en de bloem bij.
-
Verdeel dit mengsel in kleine cakevormpjes en zet deze 20 min. in de oven. Laat ze afkoelen.
-
Maak nu de room klaar: meng de eierdooiers met de suiker en giet er beetje bij beetje de warme melk bij.
-
Giet dit mengsel in een kookpot en laat dit op een zacht vuur koken totdat het smeuïg wordt. Voeg de peper toe en laat dit 2 u “trekken”.
-
Giet het mengsel door de zeef en zet het in de koelkast.
-
Dien de cake op met stukjes geglaceerde kastanje en met de room errond.
Tips
Troef: om meer textuur aan de room te geven, kun je wat kastanjekruimels en peperschilfertjes toevoegen.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.