De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 1+1 el olijfolie van Bouton d'Or
- 350 g rundergehakt
- 2 uien fijngehakt
- 3 stengels selderij in schuine schijfjes
- 150 g wortelen in schuine schijfjes
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 tl komijnzaad Cigalou
- 1 tl Mexicaanse chilikruiden Cigalou
- 3 el oregano Cigalou
- 2,5 dl licht bier King Brau
- 1 blikken (400 g) gepelde tomaten Saint Eloi
- 1 blikken (400 g) rode bonen Saint Eloi, gespoeld, uitgelekt
- 1 klein vierkant pure chocolade
- zout en peper Cigalou
- Garnituur
- 1 rode ui fijngehakt
- 50 g Emmentaler Pâturages, geraspte
- 1 pot (125g) roer yoghurt Pâturages
- 1 bosje koriander fijngehakt
Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm 1 el olijfolie in een stoofpan met dikke bodem. Braad het gehakt gedurende ongeveer 4 minuten. Zet apart. Fruit de uien, de selderij, de wortels en het knoflook in de resterende olijfolie gedurende 3 minuten. Voeg het komijnzaad, de chilikruiden en de oregano toe. Zet het gehakt terug in de stoofpan. Voeg zout en peper toe.
-
Voeg het bier en de tomaten met het sap toe. Sluit af en laat sudderen gedurende 15 minuten op middelhoog vuur. Voeg de rode bonen toe. Voeg zout en peper toe. Gaar gedurende 15 minuten. Voeg de chocolade toe. Roer totdat de chocolade smelt en zich goed laat mengen.
-
Verdeel over kommen of diepe borden. Werk af met de rode ui, de emmentaler, de roeryoghurt en de koriander.
-
Heerlijk met warme tortilla’s van Claude Léger.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.