Volg het recept stap voor stap
-
Was de aardbeien, verwijder de steeltjes en snij ze in plakjes. Roer de fijne suiker in een kom voorzichtig onder de aardbeien. Doe er de room bij en roer nog eens.
-
Vermeng de aardbeisiroop in een diep bord met een glas water. Doop er snel elk koekje in, langs de kant zonder suiker, zonder dat het helemaal doordrenkt geraakt.
-
Bekleed de bodem van een charlottevorm en vervolgens de wand met doordrenkte koekjes. Druk ze goed tegen elkaar.
-
Giet er de helft van de aardbeienbereiding in, leg er een horizontale laag koekjes in, gevolgd door de rest van de bereiding. Druk aan met een plat bordje. Plaats het deksel op de charlottevorm.
-
Plaats voor minstens 3 uur in de koelkast.
-
Stort uit op een bord en versier met stukjes aardbei en muntblaadjes.
Tips
Tip: doop de vorm 10 seconden in heet water om de taart, nadat u ze uit de koelkast hebt gehaald, gemakkelijker te kunnen uitstorten.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.