Butternutcrème, gebakken Sint-Jakobsnoten en granen
Speciaal voor Intermarché stelt chef Jeremy Vandernoot elke maand een heerlijk seizoensrecept voor.
(October 2022)
Volg het recept stap voor stap
-
Schil de butternut en maak hem schoon. Snij in blokjes van 2 bij 2 cm.
-
Fruit de gepelde en versnipperde ui in de olie op een laag vuur.
-
Voeg de gepelde, ontkiemde en gehalveerde knoflookteentjes en de blokjes butternut toe.
-
Bak lichtjes aan en doe er het water, de gevogeltefond en het kruidentuiltje bij. Laat 30 minuten onafgedekt koken, roer door elkaar, zeef en voeg de room toe.
-
Laat nog 10 minuten koken. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
-
Rooster de havermout en spelt in een pan zonder vetstof (branden). Roer regelmatig om zodat de granen niet aanbranden. Kruid met zout op het einde.
-
Giet een scheut neutrale olie in een hete pan en bak de sint-jakobsnoten 1 minuut aan elke kant. Haal uit de pan, kruid en zet apart.
-
Schik alles in een diep bord, samen met de butternutcrème, de geroosterde granen en de fijngehakte kervel.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.