Volg het recept stap voor stap
-
Giet de bloem in een kom. Leg de gist in een kuiltje in het midden, giet er de helft van de warme melk op en schep er een eetlepel bloem op. Laat gisten op kamertemperatuur. Er moet zich een schuim vormen.
-
Doe in het kuiltje de rest van de melk, de gesmolten boter, de suiker, het zout en de eieren. Vermeng vanuit het midden en voeg beetje bij beetje de bloem op de randen toe. Let op dat u geen klonters vormt.
-
Laat de bereiding minstens 1 uur of indien mogelijk tot de volgende dag staan.
-
Verhit het wafelijzer. Giet er 30 g beslag in en laat mooi kleuren voor u de wafels uit de vorm haalt.
-
Serveer warm met poedersuiker en/of vers fruit, slagroom en chocopasta.
Tips
Tip: u kunt de melk ook parfumeren met een gespleten vanillestokje.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.