De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 1 kg Brusselse spruitjes
- 200 g zilveruitjes
- 20 plakken gerookt spek Monique Ranou
- 2 lookteentjes
- 2 tomaten
- 3 salieblaadjes
- 20 g boter Pâturages
- Olijfolie Bouton d’Or
- Zout, peper Cigalou
- 1 glas droge witte wijn Expert Club
- + kleine houten spiesjes (tandenstokertjes)
Volg het recept stap voor stap
-
Was de tomaten. Was de spruitjes, snijd de basis er af, verwijder het stronkje en laat ze 20 min. koken.
-
Pel de zilveruitjes en de look. Verwijder hun groene kiem en hak ze fijn.
-
Snijd elk spekplakje in 3 stukken.
-
Zodra de spruitjes gaar zijn, giet je ze af, laat je ze uitlekken en lauw worden en omwikkel je elk spruitje met een stuk spek dat je vast steekt met een tandenstokertje.
-
Verwarm de olie en de boter in een stoofpot en fruit hierin de tomaten en de uien gedurende 5 min. Doe er de salieblaadjes, de spruitjes en de gehakte look bij.
-
Zet het deksel op de pot en laat dit 15 min. op een zacht vuur sudderen. Roer af en toe. Voeg een beetje zout en peper toe.
-
Naar het einde toe draai je het vuur heel hoog. Giet er de witte wijn bij (laat deze zonder deksel uitdampen) en dien meteen op.
Tips
Troef: dit rustiek gerecht past heel goed bij varkensgebraad of gebraden gevogelte.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.