De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 12 gamba’s van Odyssée
- 200 g diepgevroren en geschilde tuinbonen
- 4 champignons
- 1 wortel
- 1 raapje
- 2 takjes citroengras
- 2 onbehandelde citroenen
- 1 kleine gemberwortel
- 50 cl oplosvisfumet
- 30 g boter van Pâturages
- Zout en peper van Cigalou
- Versiering Bladpeterselie
- Koriander
Volg het recept stap voor stap
-
Pel de gamba’s en bewaar de staart. Maak een insnijding langs de rug en verwijder het zwarte darmkanaal met de punt van het mes.
-
Rasp de schil van een citroen fijn, schil en snij de wortel en de raapjes in blokjes. Kook alles 3 à 4 min. in gezouten water. Ga op dezelfde manier te werk voor de tuinbonen maar kook die 7 min. in ongezouten water.
-
Snij de champignons in reepjes en kook ze met deksel in 2 el citroensap en water. Kruid met peper en zout.
-
Was en snij het citroengras fijn.
-
Breng de visfond aan de kook. Voeg het citroengras en de geraspte gember toe. Haal van het vuur en laat 25 min. trekken.
-
Filter en laat zachtjes koken met het sap van één citroen. Pocheer de gamba’s 3 min. in de bouillon en bewaar apart.
-
Meng alles door de fond en de boterkrullen op te kloppen. Doe er de groenten en champignons met jus bij.
-
Serveer warm in een kom met gamba’s, groenten en bouillons. En bestrooi met peterselie en de versnipperde koriander.
Tips
U kunt ook gedroogde tuinbonen gebruiken, maar laat ze een hele nacht weken, verwijder de schil en kook ze 2 u zachtjes in water.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.