Pannenkoek met boekweit (galette bretonne), geitenkaas en gerookte zalm

Deze boekweitpannenkoeken met geitenkaas en gerookte zalm zijn perfect als brunch, lichte lunch of aperitief. U kunt de vulling naar eigen smaak aanpassen. Eet smakelijk!

Makkelijk
150 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

6 portie(s)
  • Voor het beslag
  • 65g 65 g tarwebloem van Chabrior
  • 50g 50 g boekweitbloem
  • 50g 50 g boter van Pâturages
  • 8cl 20 cl halfvolle melk van Pâturages
  • 1 1 ei van Moisson
  • 2 2 snufjes zout van Chabrior
  • Voor de garnituur:
  • 12 12 sneden gerookte zalm van Odyssée
  • 1 1 stronkje geitenkaas van Pâturages
  • 50g 50 g zure room van Pâturages
  • Peper Cigalou
  • 12 12 takjes dille

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 130 min
  1. Meng de 2 soorten bloem en het zout in een slakom.

  2. Voeg het ei en de melk toe en klop stevig op.

  3. Smelt de boter in een steelpan en doe er de bereiding bij.

  4. Bedek dit deeg met een propere doek en laat 2 u rusten op een koele plek.

  5. Verwarm wat boter in een anti-aanbakpan en schep een lepel beslag over de hele oppervlakte.

  6. Bak de twee kanten ongeveer 1 à 2 minuten elk. Maak de randen voorzichtig los met een spatel en draai de pannenkoek om. Bewaar de pannenkoeken tussen twee borden op een warme plaats.

  7. Smeer een stevige theelepel zure room over elke pannenkoek en leg er een snede gerookte zalm en dikke schijven geitenkaas op. Kruid met peper. Breng de randen van de pannenkoek naar het midden en bak nog 1 à 2 minuten.

  8. Garneer met een takje dille en serveer warm.

Tips

Tip: ‘galettes bretonnes’ kunt u opdienen met talloze andere garnituren: eendenfilet, geitenkaas en honing; eieren, ham en kaas; restjes raclettekaas en charcuterie; roquefort en walnoten, enz.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.