De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 2 blikken (400 g) kikkererwten Saint Eloi, gespoeld, uitgelekt
- 2 sjalotten ongeveer gehakt
- 4 el platte peterselie ongeveer gehakt
- 1 teentje knoflook in 2 gesneden
- 1 ei Moisson
- 3 el broodkruim verkruimeld tot paneermeel
- 1 el olijfolie van Bouton d'Or
- Tomatensaus
- 1 el olijfolie van Bouton d'Or
- 1 ui in partjes
- 1 blikken (400 g) gepelde tomaten Saint Eloi
- 1 el oregano Cigalou
- 4 dl water
- zout en peper Cigalou
- Garnituur
- blaadjes basilicum
Volg het recept stap voor stap
-
Pureer de kikkererwten, de sjalotten, de peterselie en het knoflook in de keukenmachine. Voeg het ei en het broodkruim toe. Roer goed. Voeg zout en peper toe. Rol tot balletjes. Verwarm de olijfolie in een bakpan. Bak de balletjes aan alle kanten goudbruin gedurende 5 minuten. Zet apart.
-
Tomatensaus: Fruit de ui gedurende 2 minuten glazig in de olijfolie. Voeg de tomaten en het sap, de oregano en het water toe. Voeg zout en peper toe. Voeg de balletjes toe. Sluit af en laat gedurende 15 minuten sudderen op middelhoog vuur.
-
Verdeel de balletjes over de borden. Lepel er wat tomatensaus over. Garneer met het basilicum.
Tips
Heerlijk met 3 gemengde rijstsoorten van Saint-Eloi.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.