De benodigde ingrediënten voor dit recept
- Balletjes:
- 1 g rundergehakt
- Het vlees van 4 varkens/kalfsworsten
- 1 ei van Moisson
- 3 el zonnebloemolie van Bouton d’Or
- 1 el worcestershiresaus
- 2 el volle melk van Pâturages
- 1 tl tijm van Cigalou
- 2 teentjes knoflook
- De geraspte schil van 1 citroen
- Zout en peper van Cigalou
- Saus:
- 1 grote ui
- 3 wortels
- 180 ml blond bier
- 1 blokje runderbouillon
- 1 el worcestershiresaus
- 3 el ketchup van Bouton d’Or
- 1 tl tijm van Cigalou
- 2 el Maïzena®
Volg het recept stap voor stap
-
Vermeng alle ingrediënten van de balletjes (behalve de olie) in een kom, kneed goed en rol er balletjes van.
-
Verhit de olie in een hoge koekenpan, bak de balletjes goudbruin en leg ze daarna in een ovenschotel.
-
Pel de ui en hak fijn, schil de wortels en snij in schijfjes en bak ze al roerend in dezelfde pan.
-
Voeg de runderbouillon (het blokje opgelost in 350 ml heet water), het bier, de ketchup, de worcestershiresaus, tijm, zout, peper en de in 3 el bier opgeloste Maïzena toe. Breng aan de kook, giet over de balletjes en schuif voor 1 uur in een oven van 180 °C (gasstand 6).
Tips
Net zoals met veel stoofgerechten zijn deze balletjes nog lekkerder als ze de volgende dag worden opgewarmd.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.