Ananas op de barbecue, geparfumeerd met rum
Makkelijk
35 min
€
Volg het recept stap voor stap
Voorbereidingstijd :
20 min
-
Vermeng de bruine suiker in een steelpannetje op laag vuur met 280 ml water.
-
Zodra de suiker is gesmolten, mag het vuur hoger en voegt u de rum toe. Laat ongeveer 4 minuten koken tot het mengsel begint in te dikken. Neem van het vuur en laat afkoelen.
-
Schil de ananas, snij in plakken van 2 cm en verwijder de harde kern.
-
Bestrijk iedere plak ananas met de rumsiroop en bak 5 minuten op de barbecue, tot de ananas goudbruin is.
-
Versier met muntblaadjes en dien warm op.
Tips
Dit dessert wordt nog exotischer met een bolletje ijs met vanille van Madagaskar van Adélie en geraspte kokos.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.