Ananas op de barbecue, geparfumeerd met rum

De benodigde ingrediënten voor dit recept

6 portie(s)
  • 1 verse ananas of 1 blik met ananas van Paquito
  • 3 el witte rum
  • 140 g bruine suiker
  • Versiering:
  • Verse munt

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 5

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 20 min
  1. Vermeng de bruine suiker in een steelpannetje op laag vuur met 280 ml water.

  2. Zodra de suiker is gesmolten, mag het vuur hoger en voegt u de rum toe. Laat ongeveer 4 minuten koken tot het mengsel begint in te dikken. Neem van het vuur en laat afkoelen.

  3. Schil de ananas, snij in plakken van 2 cm en verwijder de harde kern.

  4. Bestrijk iedere plak ananas met de rumsiroop en bak 5 minuten op de barbecue, tot de ananas goudbruin is.

  5. Versier met muntblaadjes en dien warm op.

Tips

Dit dessert wordt nog exotischer met een bolletje ijs met vanille van Madagaskar van Adélie en geraspte kokos.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 5

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.