De benodigde ingrediënten voor dit recept
4
portie(s)
- 5 tl walnoten Elodie, gemalen
- 50 g geraspte kokos van Elodie
- 50 g amandelpoeder van Elodie
- 1/2 tl gemberpoeder Cigalou
- rasp van 1 citroen
- 2 eiwit Moisson
- 50 g ricotta Fiorini
- 150 g Griekse yoghurt Pâturages
- 1 el ahornsiroop
- 250 g rood fruit (aardbeien, bosbessen, bramen, frambozen, …)
- Garnituur
- blaadjes munt
Volg het recept stap voor stap
Voorbereidingstijd :
15 min
-
Verwarm de oven voor op 150 °C. Meng in een slakom de walnoten, het kokospoeder, het amandelpoeder, het gemberpoeder en de geraspte citroenschil. Voeg al roerend de eiwitten toe. Bekleed de bodem van een taartvorm van 20 cm doorsnee met bakpapier. Verdeel het deeg over de bodem, druk goed aan. Bak gedurende 30 minuten in de oven.
-
Laat de korst afkoelen op een taartrooster. Meng de ricotta met de yoghurt en de ahornsiroop. Verdeel dit mengsel over de korst.
-
Verdeel het rode fruit over de korst. Werk af met muntblaadjes.
Tips
Variant:
Werk af met reepjes mango, perzik of nectarine.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.