De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 50 cl volle melk Pâturages
- 1 eetl. limoenschil
- 1 eetl. sinaasappelschil
- 1 vanillestokje
- 190 g suiker
- 2 hele eieren + 2 eierdooiers Moisson
- Voor de crumble:
- 50 g bloem Chabrior
- 90 g boter Pâturages
- 70 g kandijsuiker
- 50 g amandelschilfers Elodie
- Garnituur:
- Een handvol geroosterde amandelschilfers en schillen van citrusvruchten
Volg het recept stap voor stap
-
Was en droog de schillen en snijd ze in flinterdunne sliertjes. Breng de melk aan de kook met het in de lengte opengesneden vanillestokje en de schillen. Laat dit 15 min. trekken.
-
Maak een karamel met 100 g suiker. Verdeel deze over 6 schaaltjes.
-
Neem een kom en klop hierin de eieren en de eierdooiers met 90 g suiker. Giet al kloppend de warme melk bij dit mengsel.
-
Verdeel dit over de schaaltjes met de karamel en laat ze 30 min. in een bain-marie in de oven bakken. Laat ze afkoelen.
-
Meng de bloem, de kandijsuiker, de boter en de amandelschilfers en wrijf dit mengsel met je handen tot “zand”. Leg dit open op een plaat en zet de plaat in de koelkast.
-
Op het moment dat je gaat opdienen, bak je de crumble 15 min. in een warme oven, waarna je hem lauw laat worden. Daarna versier je de koude crème in de schaaltjes met de crumble.
Tips
Versier elk schaaltje met amandelschilfers die je in een antikleefpan hebt geroosterd en leg er wat sliertjes citrusschil op.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.