Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 220 °C (gasstand 8).
-
Schil de aardappelen, was en rasp ze. Zwier droog en vermeng met de gesmolten boter, zout en peper.
-
Bekleed een ovenplaat met bakpapier, schep er kleine hoopjes op en plat die wat af.
-
Schuif voor 30-35 minuten in de oven om ze een gouden kleurtje te geven.
-
Pocheer de eieren ondertussen in licht kokend water met azijn in.
-
Neem de aardappelwafeltjes uit de oven, leg plakjes gerookte zalm in het midden van elk wafeltje, en leg daarop een goed uitgelekt ei.
Tips
Eieren pocheren lukt beter als u een spatel langs de randen van de kookpot laat draaien om zo een draaikolk te maken, waarin u dan voorzichtig elk ei laat zakken. Het eiwit zal zich zo dan perfect rond de dooier wikkelen.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.