Aardappelpuree met 3 aroma's (tomaten, olijven, hazelnoten)
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 1,5 kg bloemige aardappelen
- 25 cl room van Pâturages
- Zout van Cigalou
- 1 bokaal gekonfijte tomaten
- 2 tl olijfolie van Bouton d’Or
- 1 el balsamicoazijn van Bouton d’Or
- 2 el fijngehakte peterselie
- Zout en peper van Cigalou
- 1 bokaal ontpitte groene olijven van Bouton d’Or
- 5 salieblaadjes
- 4 tl olijfolie van Bouton d’Or
- Zout en peper van Cigalou
- 20 gepelde hazelnoten
- 2 el hazelnootolie
- Zout en peper van Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Basispuree:
-
Was de aardappelen en stoom ze 20 minuten. Doe zout in het kookwater.
-
Schil ze, draai ze door de groentemolen en doe er 25 cl room bij.
-
Tomatenpuree:
-
Giet de gekonfijte tomaten af en snij ze in dunne reepjes. Bewaar een beetje van de olie.
-
Vermeng de puree in een kookpot met de olie van de tomaten en een beetje olijfolie. Roer op hoog vuur tot het mengsel romig wordt. Breng op smaak met peper en zout.
-
Verdeel er de reepjes tomaten over, bestrooi met fijngehakte peterselie en besprenkel met een paar druppels balsamicoazijn.
-
Olijvenpuree:
-
Snij de groene olijven in kleine stukjes en hak de salieblaadjes fijn.
-
Vermeng de puree in een kookpot met de olijfolie en roer op hoog vuur tot het mengsel romig wordt.
-
Doe er de stukjes olijven en de fijngehakte salie bij. Kruid met peper en zout.
-
Hazelnootpuree:
-
Hak de hazelnoten in grove stukken.
-
Vermeng de puree in een kookpot met de hazelnootolie en roer op hoog vuur tot het mengsel romig wordt.
-
Kruid met peper en zout en voeg de gehakte hazelnoten toe.
Tips
Dit trio van puree is heerlijk bij al uw gebraden vlees of feestelijk gevogelte.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.