Volg het recept stap voor stap
-
Was de aardappelen en droog ze. Leg ze op de bakplaat op een bedje van grof zout en zet 25 minuten in de oven van 200 °C (gasstand 6).
-
Snij de twee uiteinden af zodra ze uit de oven komen en hol ze uit met een lepeltje. Prak het vruchtvlees met een vork en vermeng met de room en de verbrijzelde roze peper. Snij de foie gras in kleine blokjes en roer die eronder. Breng op smaak met peper en een snufje fleur de sel.
-
Vul de aardappelen met dit mengsel, maar laat bovenaan nog een putje. Leg er een dooier van een kwartelei in en zet vlak voor het serveren 2 minuten in de hete oven (het eigeel moet lopend blijven).
-
Versier met wat roze peperbolletjes en plukjes kervel.
Tips
Maak dit gerecht nog feestelijker door wat plakjes truffel onder de eidooier te leggen.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.