Aardappelen gevuld met foie gras

Makkelijk
0 min
€€€
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 8 middelgrote aardappelen
  • 8 kwarteleitjes
  • 1 el zure room van Pâturages
  • 1 tl roze peper van Cigalou
  • 150 g foie gras
  • 1 snufje fleur de sel
  • Peper van Cigalou
  • Grof zout
  • Plukjes kervel

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 30 min
  1. Was de aardappelen en droog ze. Leg ze op de bakplaat op een bedje van grof zout en zet 25 minuten in de oven van 200 °C (gasstand 6).

  2. Snij de twee uiteinden af zodra ze uit de oven komen en hol ze uit met een lepeltje. Prak het vruchtvlees met een vork en vermeng met de room en de verbrijzelde roze peper. Snij de foie gras in kleine blokjes en roer die eronder. Breng op smaak met peper en een snufje fleur de sel.

  3. Vul de aardappelen met dit mengsel, maar laat bovenaan nog een putje. Leg er een dooier van een kwartelei in en zet vlak voor het serveren 2 minuten in de hete oven (het eigeel moet lopend blijven).

  4. Versier met wat roze peperbolletjes en plukjes kervel.

Tips

Maak dit gerecht nog feestelijker door wat plakjes truffel onder de eidooier te leggen.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.