Aspergeroomsoep met gerookte forel

Makkelijk
75 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 4 gerookte forelfilets Odyssée
  • 8 witte asperges
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje tijm Cigalou
  • 1 bosje kervel
  • 20g boter Pâturages
  • 150ml zure room Pâturages
  • 500ml groentefond
  • Amandelschilfers Chabrior
  • Zout en peper Cigalou

Wijnsuggestie

Château Pierrousselle

Witte wijn – AOP Entre-deux-mers
Cépages : Sauvignon et Sémillion
2021

5,99€

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 45 min
  1. Schil de asperges en behoud enkel de geschilde asperges.

  2. Fruit de gesnipperde ui in de boter. Voeg het takje tijm en het geperste knoflookteentje toe.

  3. Voeg 4 asperges toe en laat ze wat kleuren.

  4. Zodra de asperges gekleurd zijn, voeg je een beetje zure room en de groentefond toe. Laat zo’n 20 min. op een zacht vuurtje pruttelen. Mix alles en zeef het mengsel met een fijne zeef. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Kook de resterende asperges 5 min. in kokend gezouten water, giet af en zet ze even aan de kant.

  6. Klop de rest van de zure room op als slagroom en breng op smaak met zout en peper.

  7. Snijd de gerookte forel in grote stukken en voeg wat amandelschilfers en gehakte kervel toe.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.