Fricassée van kippenbouten op grootmoeders wijze
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 4 kippenbouten
- 100g witte champignons Saint Eloi
- 8 krielaardappelen Saint Eloi
- 2 sjalotten
- 1 ui
- 1 bosje peterselie
- 200ml room 35% VG Pâturages
- 100g gerookte spekblokjes Monique Ranou
- 500ml gevogeltefond Bouton d’Or
- 1c à s druivenpitolie Bouton d’Or
- Zout en peper Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Bak de kippenbouten in hete olie op een middelmatig vuur gedurende iets meer dan een minuut aan elke kant. Leg ze in een ovenschaal.
-
Bak in dezelfde pan de spekblokjes en daarna de champignons (in 4 gesneden) en de fi jngesneden sjalotten.
-
Voeg de spekblokjes, de champignons en de sjalotten toe aan de ovenschaal met de kip, maar bewaar het kookvocht in de pan.
-
Blus de pan met de gevogeltefond en voeg de room toe. Laat 10 min. sudderen op een middelmatig vuurtje. Kruid naar wens.
-
Giet de saus in de ovenschaal. Bak 25 min. in een voorverwarmde oven op 180°C. Nadat je de schotel uit de oven hebt gehaald, voeg je de gehakte peterselie toe.
-
Bak de ui in zijn geheel in de oven op 180°C gedurende 30 min. Daarna pel je hem en snijd je hem in 4. Bak de 4 stukken ui aan elke kant bruin in een pan met druivenpitolie.
-
Kook de aardappelen in gezouten water gedurende 15 tot 20 min.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.