Zalmtartaar met rabarber en vinaigrette van komkommer
Speciaal voor Intermarch stelt chef Jeremy Vandernoot elke maand een heerlijk seizoensrecept voor.
(Juli 2022)
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 400g verse zalm
- 1 komkommer
- 2 grote stelen rabarber
- een paar blaadjes sla
- 0,5 bosje dille
- 20g suiker Chabrior
- 2càs olijfolie Bouton d'Or
- 10g mosterd Bouton d'Or
- 100ml neutrale olie Bouton d'Or
- 10ml ciderazijn Bouton d'Or
- een paar roze peperbessen Cigalou
- zout en peper
Wijnsuggestie
Witte wijn
Volg het recept stap voor stap
-
Snijd de zalm in kleine blokjes en zet ze in de koelkast.
-
Schil, was en snijd de rabarber in fi jne blokjes (brunoise).
-
Voeg de suiker toe aan de rabarber en laat 10 min. marineren. Giet daarna het sap van de rabarber af.
-
Voor de vinaigrette: pers de komkommer in een sapcentrifuge. Meng het sap van de komkommer met de mosterd en de azijn. Voeg langzaam en al roerend de neutrale olie toe tot je een vinaigrette bekomt.
-
Haal de zalm uit de koelkast en breng op smaak met peper en zout. Voeg de roze peperbessen, de in blokjes gesneden rabarber en de olijfolie toe aan de zalmtartaar en meng goed.
-
Leg een royale porti e zalmtartaar op een bord, voeg een paar blaadjes sla toe en besprenkel met wat komkommervinaigrette.
-
Dresser généreusement le tartare de saumon sur une assiett e avec quelques feuilles de laitue et la vinaigrette au concombre.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.