Stoofpotje van kalfsvlees en bier
Ontdek dit recept van chef-kok Jeremy Vandernoot, speciaal gemaakt voor Intermarché-klanten!
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 800g kalfsschouder
- 8 krielaardappelen
- 250g kleine witte champignons
- 4 wortelen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 75ml bruin bier
- 250ml kalfsfond Bouton d’Or
- 1 bosje peterselie
- 1 bouquet garni
- 2 el bloem Chabrior
- 2 el neutrale olie Bouton d’Or
- Zout en peper
Wijnsuggestie
Witte wijn
Volg het recept stap voor stap
-
Snijd het vlees in stukjes van 3 op 3 cm en strooi er wat zout over. Wentel ze in bloem alvorens ze te bakken.
-
Verhit de olie in een braadpan (cocotte) en schroei de stukjes vlees tot ze aan elke kant bruin zijn. Haal ze uit de pan.
-
Fruit de fijngehakte ui en de knoflook in de pan en voeg daarna opnieuw het vlees toe.
-
Giet het bier en de kalfsfond erbij en voeg het bouquet garni toe.
-
Laat zo’n 2 uur pruttelen op een laag vuur, zonder deksel.
-
Voeg 20 minuten voor het einde van de kooktijd de geschilde aardappelen toe, samen met de geschilde en grof gesneden wortelen en de hele champignons.
-
Voeg helemaal op het einde de fijngehakte peterselie toe en breng het gerecht op smaak met peper en zout.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.