Bloemkoolcarpaccio met citrusvinaigrette en grijze garnalen

Ontdek dit winterrecept van chef-kok Jeremy Vandernoot, speciaal gemaakt voor Intermarché-klanten!

Gemiddeld
30 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

8 portie(s)
  • 1 grote bloemkool
  • 4 sinaasappels (één biologische)
  • 1 limoen
  • 500g grijze garnalen
  • 20cl van Boutond’Or neutrale olie
  • 1 theelepel Bouton d’Or mosterd
  • 20g Chabrior fijne suiker
  • 0,5 bosje peterselie
  • 0,5 bosje bieslook
  • 5 blaadjes munt
  • zout en peper

Wijnsuggestie

Pinot blanc Hauller

Witte wijn

7,49€

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 30 min
  1. Maak de bloemkool schoon en snijd hem in grote roosjes.

  2. Snijd elke bloemkoolfloret met een mandoline in dunne (±1mm) en regelmatige plakjes.

  3. Doe voor de dressing het sap van twee sinaasappels, de schil van de biologische sinaasappel en de suiker in een steelpan. van de biologische sinaasappel en de suiker. Laat op laag vuur tot ongeveer een derde inkoken. Zet opzij bij kamertemperatuur.

  4. Doe de mosterd, een snufje zout, twee draaien van de pepermolen en het limoensap in een kom. Klop al roerend de olie erdoor en vervolgens het sinaasappelsap met de schil die u apart had gezet.

  5. Voeg vlak voor het opdienen de munt, bieslook en gehakte peterselie toe.

  6. Verwijder de partjes van de twee overgebleven sinaasappels.

  7. Schik de dunne plakjes bloemkool op een plat bord, breng royaal op smaak met vinaigrette, schik er een paar sinaasappelpartjes op en garneer met grijze garnalen.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.