Volg het recept stap voor stap
-
Was de prei. Snijd het groen in stukjes en het wit in dunne plakjes. Breng in een steelpan de wijn aan de kook, de wijn met 1 glas water en 2 preigroenten in stukjes (u kunt het 3e groen bewaren voor een soep). Laat nog 10 minuten koken en zeef het sap.
-
Zet het sap weer op het vuur, voeg de plakjes van de 3 preiwitten toe, de fijngehakte sjalot, zout en breng aan de kook, laat nog 10 min.
-
Doop de scholfilets in een beetje van dit preisap, zout en peper, en wentel ze vervolgens door het paneermeel. Bak ze in olie gedurende 5 minuten aan elke kant.
-
Maak een saus van een mengsel van room, citroensap en een beetje kookvocht.
Tips
Dit gerecht kan vergezeld gaan van een zelfgemaakte puree of van een Saint Éloi gourmetpuree.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.