Kalhskotelet, groene asperges & vinaigrette
Dit recept biedt een heerlijke combinatie van smaken, waarbij de kwaliteit van het kalfsvlees en de versheid van de asperges worden benadrukt, allemaal versterkt door de mosterdvinaigrette.
Hier is een recept van kalfskotelet met groene asperges en mosterdvinaigrette, een bereiding die de malsheid van het kalfsvlees en de versheid van de asperges benadrukt. Eet smakelijk!
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 800g kalfskotelet
- 12 groene asperges
- 1 sjalot
- 2 limoen
- Olijfolie van Bouton d’Or
- Bieslook
- peterselie
- Zout van Itinéraire des Saveurs
- Peper Cigalou
Wijnsuggestie
Pessac Leognan
Witte wijn – Sauvignon
Volg het recept stap voor stap
-
Blancheer de asperges 5 minuten in kokend water. Koel meteen met ijskoud water. Rooster deasperges op de barbecue.
-
Maak limoenzestes. Snij de limoenpartjes uit en bewaar het sap dat vrijkomt bij het snijden.
-
Hak de sjalot, het bieslook en de peterselie fijn. Meng de sjalot en gehakte kruiden met delimoenzestes, de limoenpartjes, het limoensap, olijfolie, zout en peper.
-
Bak de kalfskotelet 4 minuten aan elke kant op de barbecue. Laat 5 minutenrusten weg van de barbecue en serveer.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.