Gemarineerd konijn met kokkels
Dit recept van gemarineerd konijn met kokkels is een heerlijke combinatie van land- en zeesmaken.
Dit recept van gemarineerd konijn met kokkels biedt een heerlijke combinatie van mals konijnenvlees en de delicate smaak van kokkels, allemaal versterkt door een witte wijnsaus. Eet smakelijk!
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 1 versneden konijn
- 24 kokkels
- 1 rode paprika
- 2 tomaten
- 1 bosje peterselie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 laurierblaadje van Cigalou
- 1càs paprika van Cigalou
- 1càc chilipasta van Itinéraires des Saveurs
- 30cl witte wijn
- 3càs reuzel van Detry
- Zout en peper van Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Leg de stukken konijn in een slakom. Doe er de paprika, gehakte look, laurier, zout en peper bij en overgiet met witte wijn.
-
Meng, dek af en laat 6u marineren in de koelkast.
-
Laat de stukken konijn uitlekken, dep ze droog en bak ze 15 minuten goudbruin in een sauteerpan, samen met de helft van de reuzel. Bewaar op een warme plaats.
-
Zeef de marinade. Laat voor de helft inkoken in een stoofpan en giet over het konijn.
-
Bak de versnipperde uien en de ontpitte en in blokjes gesneden rode paprika in de rest van de reuzel in de stoofpan. Voeg de gepelde, gehakte en ontpitte tomaten en de chili toe. Kruid met peper en zout, dek af en laat 10 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
-
Was de kokkels en leg ze in de stoofpan op de groenten. Dek af en bak op een hoog vuur tot alle schelpen open zijn.
-
Doe er het konijn bij en verwarm.
-
Bestrooi met peterselie en serveer.
Tips
In dit zomers recept kunnen de kokkels vervangen worden door mosselen.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.