Gebraden kalkoen met mandarijnen

Makkelijk
30 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 4 kalkoenfilets
  • 6 mandarijnen
  • 1 sjalot
  • 10 cl zoete witte wijn
  • 2 el olijfolie van Bouton d’Or
  • Kervel
  • Zout en peper van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 15 min
  1. Snij de kalkoenfilets in blokjes.

  2. Versnipper de sjalot en de kervel.

  3. Pers het sap van 3 mandarijnen. Schil de 3 andere en maak de kwartjes los.

  4. Bak de kalkoen in een kookpot goudbruin in de olijfolie. Doe er de sjalot, zout en peper bij.

  5. Giet er de witte wijn bij, breng aan de kook en voeg het mandarijnsap toe.

  6. Kook al roerend 5 minuten op een zacht vuur.

  7. Doe er de mandarijnkwartjes en kervel bij. Serveer warm.

Tips

U hebt liever een pitloze vrucht die gemakkelijker te schillen is? Gebruik clementines. Die zijn wel minder zoet en geparfumeerd dan mandarijnen.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.