Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 120°C (th. 4).
-
Was de mandarijnen, rasp en bewaar de schil (hou er wat over als versiering), snij de vruchten in twee en pers het sap.
-
Doe de 2 hele eieren in een kookpot en meng met de 3 dooiers, de room, de thee, de boter in stukken, de suiker, de schil en het sap van de mandarijnen.
-
Kook al roerend 5 minuten op een zacht vuur.
-
Haal van het vuur, giet uit in schaaltjes en zet 45 minuten in de oven in een bain-marie.
-
Laat 30 minuten afkoelen, versier met mandarijnzeste en serveer.
Tips
Hoe weet u of de crème klaar is? Schud het schaaltje voorzichtig. Enkel het midden mag nog wat lichtjes trillen.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.