Driekoningengebak met clementines en noten

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

8 portie(s)
  • 2 vellen bladerdeeg van Monique Ranou
  • 4 clementines
  • 50 g rietsuiker
  • 150 g notenpoeder
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 70 g boter van Pâturages
  • 2 eieren van Moisson (voor de goudgele kleur)

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

  1. Meng de rietsuiker de dag voordien met de geschilde en geplette clementines.

  2. Maak de dag zelf een clementinemarmelade. Breng hiervoor het mengsel van rietsuiker en clementines aan de kook. Verwarm de oven voor op 180°.

  3. Meng voor de frangipane de boter met de fijne kristalsuiker tot een witachtig mengsel. Doe er het notenpoeder en de schil van een clementine bij.

  4. Voor het dresseren: spreid een eerst vel deeg uit in een taartschaal, giet de clementinemarmelade op de bodem, voeg de frangipane toe en bedek met het tweede vel. Bestrijk met de opgeklopte eieren aan de hand van een penseel. Bak 30-40 minuten op 180°.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.