Spinnenkoekjes
Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 160°C (th. 5)
-
Meng de pindaboter, kandijsuiker, het ei en de gist in een slakom.
-
Maak 20 balletjes met het beslag, leg op de met bakpapier bedekte ovenplaat en plet een beetje, om een holte te vormen.
-
Zet 10 tot 12 minuten in de oven en laat lichtjes afkoelen.
-
In de holte van elk koekje duwt u een chocoladeballetje. Dit wordt het lichaam van de spin.
-
Smelt de chocolade in een bain-marie.
-
Giet de gesmolten chocolade in een garneerspuit met kleine spuitmond en vorm de 8 spinnenpoten.
-
Maak wat glazuur. Klop hiervoor het eiwit en de bloemsuiker stevig op. Dompel er een tandenstoker in en vorm 2 cirkels voor de ogen. Eindig met een puntje gesmolten chocolade in het midden. Angstaanjagend lekker!
Tips
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.